Cărţile mele

Pagina asta se numește cărțile mele fiindcă sper să urmeze și altele. Deocamdată, am scris doar una. 🙂

Puf, pinguinul rătăcit. O poveste de Crăciun
Editura Kreativ, 2016
Hardback
Ilustrații: Anita Molnár
32 de pagini, 21 x 27 cm

Descriere

Tot ce vrea Puf, micul pinguin neastâmpărat de la zoo, este să se joace în zăpada proaspătă. Dar, dintr-o simplă distracţie, totul se transformă într-o aventură după ce trece de gardul grădinii zoologice şi se rătăceşte prin pădure, unde îl pândesc ochi ameninţători. După multe peripeţii, ajunge în oraş şi îl întâlneşte pe Cristi, un băiat grăsuţ şi cam timid de la un orfelinat în care face legea Mihăiţă cel ştirb, un copil răutăcios care strică toate jucăriile. Va reuşi Puf să se întoarcă la zoo? Oare Moş Crăciun împlineşte doar dorinţele copiilor sau şi pe cele ale animalelor? Această carte spune povestea unei prietenii dintre un pinguin şi un băieţel, amândoi la fel de singuri în preajma Crăciunului. Dialoguril şi întâmplările amuzante se potrivesc de minune atmosferei de iarnă, iar copiii vor râde citindu-le în timp ce înfulecă prăjituri şi sorb din cana de cacao fierbinte.

Despre

Pe scurt, Puf s-a născut dintr-o mare pasiune pentru păsări și… fiindcă șeful mi-a dat un deadline pentru o carte de Crăciun. 😅 Personajul negativ e inspirat de un fost, Cristi – de cel mai bun prieten al meu, căruia îi este dedicată cartea -, iar pinguinul Puf… alter ego. 🙂 Cartea conține cel puțin o replică ce a fost rostită în viața reală.

Traducere

Cartea a apărut și în limba maghiară.

Pufi, az eltévedt pingvin. Karácsonyi mese (dreapta)
Kreativ Kiadó, 2016

Din traducere nu pricep mare lucru, dar pot să vă zic că Puf se vaită cu “ioi”. 😄

Alții despre Puf, pinguinul rătăcit

16 noiembrie 2016

(…) Am citit cu amuzament fiecare pagină, stilul autoarei fiind extrem de plăcut. Animăluțele și persoanele care mi-au fost prezentate mi s-au părut atât de simpatice, și mi-aș fi dorit ca lectura să nu se termine.
Mi-a plăcut faptul că această cărticică se simte că este destinată copiilor, replicile și acțiunile personajelor (mai ales ale lui Puf) fiind specifice celor mici și imaginației lor. (…)

Simona, Secretele cărților – întreaga recenzie AICI

***

10 noiembrie 2016

Ștefania, Biblioteca Ștefaniei