Shopping #3: ce cărți mi-am cumpărat în vara lui 2016

Vi se pare că am exagerat?

Mai am cel puțin încă patru pe drum, așa că da, știu, mi-am pierdut ultima brumă de autocontrol. Dar nimic nu poate întrece fericirea primirii unui colet plin ochi de cărți. 🌈🦄 Hai să le luăm pe rând și să vedem mai în detaliu ce cărți mi-am luat vara asta.

Am trecut într-o zi prin centru și am vrut să verific dacă mai există (probabil) cea mai înghesuită librărie evăr. Când am văzut că se ține încă tare pe poziții și e la fel de aglomerată, mi-am spus că merită să încurajez acest dubios obicei al librăriilor din provincie de a nu da faliment, așa că mi-am luat trei cărți: Bulgakov pentru că Maestrul și Margareta e lejer cartea mea preferată din toate timpurile, De ce fierbe copilul în mămăligă pentru că vreau și eu să aflu, și Necazuri cu școala fiindcă am citit destui britanici și americani abordând subiectul ăsta și trebuie să văd cum se descurcă un franțuz.

Am făcut și două comenzi pe Okian, care s-au soldat cu minunățiile astea. Pachetul Roald Dahl conține 15 cărți (13 povești și o autobiografie în două volume), toate cu ilustrațiile originale ale lui Quentin Blake, la imbatabilul preț de 99,99 de lei. Firește, n-am rezistat. Reducerea e uriașă, nu cred că mai găsiți undeva așa pomană, așa că faceți-vă o favoare. Cărțile au venit aranjate altfel în box set, dar eu le-am pus în ordinea cronologică a publicării pentru că sunt cam OCD cu lecturile mele (și nu numai, dar nu tre’ să știți voi asta 😋).

Tot de la Okian: Hell’s Angels cu o copertă extraordinară, din superba colecție Penguin Ink Editions; Brave New World a lui Huxley din colecția Vintage Future, care are un design deosebit și… mișcător; Flowers for Algernon, o carte care mi s-a recomandat ca fiind lacrimogenă, din tot mai răspândita colecție SF Masterworks; The Girls de Emma Cline, hitul literar al verii, cu ceva despre adolescență și Los Angeles și Charles Manson, deci m-am simțit direct vizată; Night Circus, o poveste ciudățică ce are loc noaptea la un circ fantastic și mi-a stârnit interesul.

Acum o săptămână am dat o raită pe la Diverta și mi-am luat și restul cărților apărute până acum care au legătură cu Trofeul Arthur. Mi-a plăcut mult prea mult Rostogol merge acasă (am scris aici despre), așa că am căpătat încredere în gusturile juriului de la Arthur și m-am aventurat mai departe. Plus că serios, autori români care scriu cărți pentru copii… de ce n-ai încerca așa ceva? 😬 Tot de acolo am pus mâna și pe Țara zăpezilor de Kawabata, laureat japonez al Premiului Nobel pentru Literatură. E una dintre cărțile în care vreau să mă-nfig la iarnă.

Au fost și mai sunt reduceri și pe Elefant, care unde mai pui că au și transport gratuit, prin urmare mi-am luat astea trei cărți cu numai 21,95 de lei. Inimile celor patru fiindcă datorită jobului citesc multe cărți pentru copii și din când în când mai am nevoie de ceva edgy, Travesti pentru că, spre rușinea-mi, n-am citit nimic de Cărtărescu în afară de Levantul, și Bruckner căci, desigur, fană Bruckner pe viață, dar și fiindcă încep să strâng povești cu zăpezi și Crăciun și ger și iarnă, vezi și paragraful anterior.

În poze apare și omnibusul de manga, despre care v-am zis deja. Și dacă mă gândesc că și prima tură de shopping de pe blog a fost tot în vara asta, mă crucesc… Per total, căcălău de bani. I regret nothing. 😎 Mă rog, nu încă. 😅

Dac-ați citit ceva din ce-am enumerat mai sus sau aveți alte recomandări, aștept oricând păreri, sugestii etc. 🙂

6 thoughts on “Shopping #3: ce cărți mi-am cumpărat în vara lui 2016

  1. De ce plânge copilul în mămăligă mi-a plăcut mult și a fost și o surpriză plăcută (o să spun doar România, poezie, emoție).
    De Roald Dahl tocmai vorbeam și eu ieri, că după ce am citit recent The BFG (MUP – Marele Uriaș Prietenos), apărută tot la Arthur, și mi-am adus aminte și de mai vechea Matilda, mi-am jurat așa în barbă să mai citesc cărți de el. Foaaaarte frumos spuse, cu un ton cald, prietenos, minunat. Despre MUP am scris puțin și eu aici: http://mihaelaburuiana.com/cartisicalatorii/ce-am-mai-citit-5/.
    Îmi pare bine că ți-ai luat Olguța și un bunic de milioane, e foarte haioasă (http://mihaelaburuiana.com/cartisicalatorii/olguta-si-un-bunic-de-milioane-de-alex-moldovan/) și mă bucur când citesc cărți românești pentru copii. Am tot zis să caut și eu Rostogol.
    A, și mai era Flowers for Algernon, care mi-a plăcut, deși n-aș spune că e lacrimogenă (http://mihaelaburuiana.com/cartisicalatorii/flori-pentru-algernon-de-daniel-keyes/).
    Sorry că te-am bombardat cu linkuri, dar când văd cărți despre care am scris și eu, simt nevoia să dialoghez cumva. 🙂

    Reply

    1. Neapărat să cauți Rostogol. Și Dosarul Popcorn e fain, tocmai ce-l termin. 🙂 Despre Roald Dahl nu știu, că n-am citit nimic până acum, dar pornesc cu ideea că-s slabe șansele să mă dezamăgească.

      Reply

    1. Nu înțelegi, veri încă mai sunt, dar ierni nu prea, hence tre’ să intru în atmosferă. 😀 Le-am văzut pe alea, le-am dat și pe Twitter. Îmi fac cu ochiul toate patru. 😉😉😉😉

      Reply

  2. librăria înghesuită e cumva cea de lângă teatru (cobori niște scări)? cu zeci de ani în urmă am intrat acolo cu intenția de a-mi cumpăra Hobbitul. renunțând să o mai caut pe rafturi, am întrebat librarul dacă o au. mi-a zis că nu, ca în secunda următoare să-mi pice ochii pe ea.

    de citit am citit doar De ce fierbe… eu zic că face parte din grupul cărților „ciudate”, așa că recomandarea i-ar fi relativă, dar mie mi-a plăcut. mi se pare că este și film.

    în altă dezordine de idei, ți-aștept părerea despre Olguța.

    Reply

    1. Exact aia, nu dăm nume Hyperion. 😁 Nu îmi cade bine privitul la cărți în înghesuială. Și uite așa ajunge să se îmbogățească Diverta doar pentru că are spațiu să expună mai mult decât cotoarele cărților. Hmpf! Ajung eu și la Olguța. 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *