Shopping #1: 3 pitici și-un monstru

“Nu mai dau banii pe cărți” e minciuna pe care mi-o spun în fiecare lună, dar niciodată nu rezist tentației. Sunt prea la curent cu ultimele apariții – mai ales cu cele care țin de domeniul meu. De data însă sunt chiar mândră de mine, mi-am luat doar două cărți în două luni. Noroc c-am mai primit alte două. 😇

Aventurile lui Cepelică e povestea unei cepe personificate. Am citit fragmente din cartea asta în atâtea publicații pentru copii, încât până la urmă am zis că-i musai să pun mâna pe ea și s-o parcurg cap-coadă, să nu mă tot spoileresc din cauza jobului. Pare amuzantă și cred că se numără printre poveștile generației părinților noștri. Din câte am înțeles, în traducerile anterioare Cepelică purta numele de Cipollino – asta dacă vreți să-i întrebați.

Găinușa care voia să zboare e scrisă de o tipă din Coreea de Sud și cică a avut foarte mult succes în lume. Am început s-o citesc azi și deocamdată mi se pare de-a dreptul lirică, ceea ce nu e neapărat rău. Oricum, pe continentul ăla se scrie total diferit, atmosfera e la 180 de grade față de orice ne e nouă familiar; tocmai de-asta mi-am cumpărat cartea, să-i mai dau peste bot familiarului.

V-am mai arătat deja ultimele două cărți. Lui Rostogol i-am făcut deja o recenzie (da, insist și sunt enervantă, citiți-o!), iar Pearl Jam Twenty e un monstru de carte, biografia trupei mele preferate. Ambele le-am primit de la aceeași persoană (mulțam fain, yo!), iar PJ 20 a fost ambalată într-o “copertă”… originală, de-am crezut vreo zece secunde că cineva-mi face o glumă proastă în loc de-un cadou. :))Voi ce v-ați mai luat? Dacă ați mai citit lately chestii ieșite din comun (ca idee, ca stil, ca orice), aștept sugestii, link-uri, semnale luminoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *